Ontwerp waterspeelplek Zanderijweg gereed

Aan de Zanderijweg ter hoogte van de HW Mesdagstraat komt een waterspeelplek langs de nieuwe Orderbeek. Kinderen uit de buurt hebben ideeen voor de inrichting aangereikt.

>Klikt u hier voor het ontwerp.

>De kinderen hebben hun eigen waterspeelplek met hulpmiddelen als zand, blokjes, piepschuim ed. vormgegeven. Ontwerper Karsten Orth van de gemeente heeft op basis hiervan het ontwerp gemaakt.

>Volwassen buurtbewoners hebben in enkele bijeenkomst vragen gesteld en aandachtspunten mee gegeven. Zo werden zorgen geuit over de veiligheid voor kinderen bij het oversteken van de Zanderijweg. Met name het (bedrijfs-)verkeer vanuit de HW Mesdagstraat schijnt de bocht naar rechts vaak met grote snelheid te nemen. De gemeente zal opnieuw extra aandacht aan een veilige oversteek geven, ook vanwege de ‘Happy Kids Route’, waarvan dit speelveldje deel zal gaan uitmaken. Een pad tussen woonhuis en speelplek krijgt mogelijk een fietssluisje ter voorkoming dat kinderen via de brug over de beek de straat op kunnen schieten.

Lastig is het voorkomen van hondenpoep op het speelterrein. De gemeente plaatst bewust geen borden ‘verboden voor honden’. Dat zou betekenen dat de honden dan elders wel overal mogen komen en poepen, maar dat is niet zo. Wel zal er een ‘speelveldbord’ , een vrolijke kindertekening, kunnen worden geplaatst. Ook leert de ervaring dat inrichting met meer speelelementen hondenbezitters ook ‘afschrikt’.

Volgens planning zal de waterspeelplek in fase 4 van het project van de Orderbeek, rond april 2014, tot stand komen. De kinderen kunnen dan nog deze zomer op het speelveldje met de pomp spelen. Beekwater zal er eerst in het najaar van 2014 gaan stromen.