Kunstroute Sprengenpark & belastingkantoren

Het Sprengenpark is een bijzonder stadspark dat begrensd wordt door het gebouwencomplex van de Belastingdienst, de Asselsestraat met zijn lage bebouwing en de éérste flats van Apeldoorn aan de Sprengenparklaan. Het is een wandel- en speelgebied maar ook een beeldenpark in opbouw.

Kunstroute

Sprengenpark kunstroute1Door de Stichting Wilhelminaring is een kunst-wandelroute langs beeldende kunstobjecten uitgegeven. De route bestaat uit een handzame vouwkaart met plattegrond, foto’s en beknopte beschrijvingen van kunstwerken en kunstenaars. Al wandelend komt u langs meer dan 20 beelden in het Sprengenpark, langs de Badhuisspreng en in de beeldentuin van de belastingkantoren.

De route is verkrijgbaar bij Westra-Boek en Kantoor aan het Sprengenpark kunstroute 2Ordenplein, Primera Biemolt aan de Asselsestraat, de winkel van museum CODA, de VVV Apeldoorn en bij Nawijn en Polak.

De route is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Wilhelminaring in samenwerking met de Belastingdienst, de Gemeente Apeldoorn en de Wijkraad Orden.