Gezondheidscentrum De Orderbron in aanbouw

Gezondheidscentrum De Orderbron in aanbouw
Meerdere zorgvoorzieningen onder één dak. Dat is De Orderbron, centrum voor gezondheid. Waar eerder de Dekamarkt in de wijk Orden aan het Ordenplein te vinden was, wordt nu gebouwd aan het gezondheidscentrum waar vijf huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapie- en een oefentherapiepraktijk deel van uit gaan maken. Oplevering voorjaar 2015.
Met de start van De Orderbron komt een samenwerking tot stand tussen de volgende zorgverleners: fysiotherapie praktijk FysioNU, oefentherapie praktijk BeweegBeter, SAL Apotheek Orden, huisartsenpraktijk Van Es, huisartsenpraktijk Ter Hart en Maarschalk, huisartsenpraktijk Ühl-Jonker, huisartsenpraktijk Berghout en huisartsenpraktijk Ibrahimović-Savić.
Door samen te werken worden de continuïteit en kwaliteit van de zorg gewaarborgd. Bij afwezigheid van de eigen huisarts kan binnen het gezondheidscentrum een andere huisarts bezocht worden, de patiëntengegevens zijn aanwezig. Een recept voor een medicijn kan eenvoudig naar de inpandige apotheek. Ook een verwijzing voor fysio- of oefentherapie kan intern. Uiteraard geldt geen verplichting voor de intern geboden zorg.
Het nieuwe gezondheidscentrum is ruim opgezet met een gezamenlijke wachtruimte voor een bezoek aan de huisartsen. Er zijn meerdere onderzoeksruimten en het gebouw wordt voorzien van nieuwe faciliteiten. Voor wie al nieuwsgierig is: een plattegrond van het gezondheidscentrum hangt bij de ingang van SAL Apotheek Orden.