Grasduinen naar Grondstoffen

11722117_744282349027473_1935021885930962686_oAltijd al eens zelf ijzer willen smeden op Haps? Of hout- en wol willen bewerken? Of zelf een potje willen bakken? En ondertussen meer willen weten over waar de grondstoffen hiervoor vandaan komen? Op zaterdag 11 juli en zaterdag 15 augustus is hiervoor door het Erfgoedplatform Apeldoorn (samen met de Sectie Archeologie van de Gemeente) een excursie en doe-activiteit georganiseerd onder de naam Grasduinen naar Grondstoffen.

We maken een wandeling door het Orderbos en Park Berg en Bos, langs de winplaatsen van de grondstoffen als ijzer, leem, hout en wol en gaan er vervolgens zelf mee aan de slag in het prehistorische Hapsdorp. De wandeling begint om 10 uur bij de grootste ijzerslakkenhoop van Nederland (naast de parkeerplaats bij AV’34 in het Orderbos). Omstreeks 15 uur zijn we ook weer op deze plek terug. De activiteit is geschikt voor jong en oud, mits er een afstand van circa 5 kilometer gewandeld kan worden. Voor meer informatie, en andere activiteiten tijdens Gemaakt in Gelderland en Apeldoorn, kunt u kijken op www.gemaaktingelderland.nl en www.gemaaktinapeldoorn.nl . Wees er snel bij, want er zijn beperkte plaatsen en geef u op via gemaaktinapeldoorn@gmail.com