Vierdaagse

De ‘groenste wandelvierdaagse’ van Nederland ging op 14 juli 2015 in alle vroegte van start gegaan. De eerste wandelaars begonnen om half zeven in Apeldoorn aan hun tocht. Voor de Wandelvierdaagse van Apeldoorn hebben zich 2.414 deelnemers in de voorinschrijving aangemeld. Er gingen op 14 juli 2550 deelnemers van start.

Wandelvierdaagse 2015-1

 

 

 

 

 

 

Sinds 2014 is het bij de Apeldoornse vierdaagse ook mogelijk om in te schrijven op de maandag voor vertrek, of zelfs nog op de dinsdagochtend. Het is zelfs niet meer verplicht om alle vier dagen mee te lopen.  Eén dag meedoen is ook mogelijk, twee of drie dagen mag ook. Door flexibeler te zijn, hoopte de organisatie meer deelnemers te trekken. Om die reden is er ook een route van 12 kilometer, naast de gebruikelijke afstanden van 20, 30, 40 en 50 kilometer.  Aan de Apeldoornse Wandelvierdaagse doen alle leeftijden mee. De oudste deelnemer is dit jaar een man van 89.       De oudste vrouw die meeloopt is 85 en komt uit Ruurlo. De jongste deelnemer is 10 jaar.

Vierdaagse, op weg naar Hoog Soeren

 

De route is dit jaar wat aangepast. Voor het eerst komen de wandelaars langs Paleis ’t Loo. Kort na de start lopen de wandelaars langs het wilde zwijnen- en hertenbos in natuurpark Berg en Bos. Ook kort voor de finish komen de wandelaars daar weer langs. De 12 kilometer-route stopt bij Het Loo. De overige routes gaan tot Wiesel (20 kilometer) en Vaassen (30 kilometer). Beide afstanden gaan door het Kroondomein. Op de 1e wandeldag ging het richting Lieren, Loenen en Beekbergen. Op de 2e wandeldag ging het richting Paleispark Het Loo, Vaassen, Gortel en door het Kroondomein Het Loo. Op de 3e wandeldag ging het richting Assel, Hoog-Buurlo, Radio Kootwijk, Kootwijk en Hoog Soeren. Op de laatste wandeldag ging het richting Ugchelen, Woeste Hoeve en Hoenderloo. Bij de start van de vierdaagse viel het weer wat tegen. De lopers liepen hun kilometers in een vochtig klimaat en bij 16 tot 18 graden. Op de tweede hadden de lopers last van motregen en in de middag veel regen. De derde dag was zonnig en rond de 20 tot 22 graden, dus ideaal wandelweer. Op de laatste dag was het geweldig mooi weer, met veel zon.

Vierdaagse. de jongste loper