Apenheul wil de jeugd meer betrekken bij het park

2010-04-10 (7)  Apenheul
 Inwoners van de gemeente Apeldoorn die in aanmerking komen voor de voedselbank ontvangen van Apenheul een gratis entreekaart.”Zo krijgen ook mensen voor wie een dagje Apenheul financieel niet is weggelegd de kans ons prachtige park te bezoeken”, aldus Erwin Cheizoo, manager operationele zaken van Apenheul.

Daarnaast wil Apenheul de jeugd meer betrekken bij het park. Jaarlijks mogen alle groepen zes van Apeldoornse basisscholen het dierenpark gratis bezoeken. Dit bezoek krijgt een educatief tintje door het te combineren met het gemeenteprogramma ‘Jongeren op gezond gewicht’. “Leerlingen kunnen veel leren van apen, ook als het gaat om eten en bewegen. Net als bij mensen is een gezond gewicht ook voor apen heel belangrijk. Daar besteden we in Apenheul veel aandacht aan”, zegt Cheizoo.

Apenheul wil naar eigen zeggen inwoners van de gemeente Apeldoorn meer betrekken bij al zijn activiteiten. Daarom is het dierenpark een aantal samenwerkingen aangegaan met Apeldoornse organisaties uit verschillende lagen van de samenleving.

Verder wil het dierenpark mensen die naar de gemeente Apeldoorn verhuizen welkom heten. Daarom vindt elke nieuwe inwoner van de gemeente Apeldoorn bij wijze van welkomstcadeau een seizoenkaart voor Apenheul op de deurmat. “Ook de zakelijke markt zal in de toekomst profiteren van Apenheul. We willen onze duurzame congreslocatie De St@art beschikbaar stellen als platform voor Apeldoornse (netwerk)bijeenkomsten”, legt Cheizoo uit. “Zo kunnen we onze liefde voor de natuur met verschillende doelgroepen delen.”

Bron: digitale Stentor van 28 juli  2015