Feest bij jubilerend +Punt Orden

Op zaterdag, 19 september 2015 was het groot feest aan de Germanenlaan, waar het 5-jarig bestaan van +Punt Orden werd gevierd. Al ruim voor 15.00 uur stonden de eerste mensen voor de deur om de vrijwilligers en samenwerkingspartners te feliciteren met dit heugelijke feit. Rond 15.15 uur werd het feest geopend door Vincent van Oordt, directeur-bestuurder van de Woonmensen. Hij vertelde over hoe het +Punt zich ontwikkelde van leegstaand bankgebouw tot bruisend ontmoetingspunt: “Er is veel gebeurd sinds het +Punt Orden vijf jaar geleden zijn deuren opende. De voorziening werd meteen omarmd door de buurt en is inmiddels een begrip in Orden. De nieuwste functie is die van ontmoetingsplek. Vrijwilligers, mantelzorgers en beroepskrachten komen er dagelijks samen om individuele begeleiding collectief te organiseren.”

Voorbeeldconcept
Zowel binnen als buiten Apeldoorn zijn mensen enorm enthousiast over het +Punt in Orden. Het concept, waarbij bewoners de sleutel hebben van hun eigen buurthuiskamer, komt hier optimaal tot zijn recht en is al meerdere malen aangehaald als voorbeeld voor andere ontmoetingsplekken. Ook wethouder Mark Sandmann sprak lovende woorden over het +Punt.
Bevlogen mensen
Het succes van +Punt Orden is een combinatie van goede samenwerking en bevlogen mensen. In de laatste categorie valt bijvoorbeeld Gerda Boks die als buurtmoeder al jaren bij het +Punt betrokken is en inmiddels zo’n dertig (!) vrijwilligers om zich heen heeft verzameld.

Energiemaatregelen
De feestvreugde gaat bij +Punt Orden nog wel even door, want binnenkort word het pand voorzien van een nieuwe keuken en worden er energetische maatregelen toegepast om het gebouw duurzamer te maken.

Iedereen bedankt voor jullie komst en cadeaus en op naar het 10-jarig jubileum!
Team vrijwilligers en partners +Punt Orden.

2015-09-24 (35)  Feest bij Plus+