Een haak voor een schone zaak

Een schonere straat en minder zwerfvuil.
De Apeldoornse Mark Rodenburg heeft een oplossing voor dit probleem: de ‘klik’m haak’. Samen met wethouder Mark Sandmann bevestigde hij op 25 november de eerste aan een lantaarnpaal. Aan de haak kunnen afvalzakken gehangen worden die door Circulus Berkel opgehaald worden. Wethouder Mark Sandmann: “Het systeem is mooi door zijn eenvoud. En wat ik vooral mooi vind, is dat de oplossing is bedacht door een inwoner.”
Bij flats en andere hoogbouw worden afvalzakken met plastic, metalen en drankkartons door Circulus Berkel op vaste dagen opgehaald. Helaas waaien zakken soms weg, krabben katten ze open en ontstaat er zo ongewenst zwerfafval. De komende dagen worden op steeds meer plekken haken opgehangen. Bewoners van de hoogbouw kunnen hier op de dag van inzameling voor 7.30 uur hun afvalzakken ophangen.

foto 1

Ingezonden tekst door Dick Verboom
Op woensdag 3 februari prikten we met 8 mensen zwerfvuil en vonden o.a.29 blikjes. Ton had er nog 52 in de schuur van eigen acties. Een “mooi”totaal van 81.
Foto 1 laat zien wat er in Nederland dagelijks aan blikjes en flessen tegen de grond gaat…
Stichting Klean maakte een 21e eeuwse affiche met het verzoek om dagelijks een stuk zwerfvuil op te rapen.
Ja en dan foto 1 en 4. Het leek zo mooi : haken aan lantaarnpalen voor ’t ophangen van zakken plastics. Graag alleen op de ophaaldagen,stevig dichtgebonden zak met treklussen, alleen plastics!!
Dat wordt stilzwijgend bedoeld…
Ik vind nog steeds dat met name aan Chamavenlaan, Eburonenstraat en Teutonenstraat instructiebordjes aan de lantaarnpaal moeten komen; dan pas hebben Circulus-Berkel en gemeente de bedoeling van die haken goed duidelijk gemaakt.(Data er bij ! )
Nu kijken mensen die daar wandelen of de hond uitlaten tegen een enorme bende aan.
Volgende actie van een uur : woe.17 februari om 10 u. bij +Punt.

Ieder welkom !
Met opgeruimde groet, Dick Verboom

foto 2foto 3foto 4