Sprengenvallei in Berg & Bos wordt opgeknapt

Zoals al eerder gemeld wordt de Sprengenvallei aangepakt. De spreng en de omliggende paden waren erg verwaarloosd en gevaarlijk glad. Dat gaat veranderen. De afgelopen maanden zijn al veel bomen en struiken verwijderd om mooie zichtlijnen te krijgen. Het oostelijke pad achter langs de huizen van de J.C. Wilslaan is niet meer in gebruik en wordt met boomstammen en takkenbossen afgesloten. Vanaf maandag 15 februari is de Grontmij de vervolgwerkzaamheden gestart. In hoofdlijnen gaat het om het schoonmaken van de spreng, het vervangen van de beschoeiing, het vervangen van de bestrating door half verhard materiaal en het maken van nieuwe hekken en twee doorgangen voor wandelaars inclusief het plaatsten van een nieuw hek. Deze hekken en doorgangen komen aan de Grindberglaan en de Laan van Spitsbergen. Samen met andere wijkraden en organisaties zoals het Waterschap, de bekenstichting , KNNV, IVN en Accress hebben wij vast kunnen voorproeven hoe het gaat worden. Het blijft toch een feest zo’n pareltje vlak bij onze wijk en het wordt nog veel mooier. Sinds kort stroomt er meer water door de spreng door het verhogen van het waterpeil in de grote vijver. De ijsvogel is al gespot en er wordt speciaal voor deze blauwe flits een wand aangelegd, waar deze kan gaan nestelen. Daarnaast worden er bij de brug nestkasten opgehangen voor de gele kwikstaart. Vanaf de laan van Spritsbergen kun je door het nieuwe hek zo de spreng in kijken. De werkzaamheden gaan ongeveer 3 maanden duren.
Als de werkzaamheden klaar zijn, kan er weer volop gewandeld worden zeker met de 2 nieuwe ingangen. Ook een prachtige optie voor lunchwandelaars. De nieuwe Berg&Bos wandeling van Stad te Voet van het station naar de Echoput loopt ook door deze prachtige sprengenvallei met zijn onverwachte hoogteverschillen.
Een presentatie over het project met veel foto’s vind u hier: Sprengenvallei-presentatie
Voor vragen over de uitvoering of klachten kunt u bellen met uitvoerder Aart Nagel 06-51154665 of omgevingsmanager Femke Pos 06-22794923, beiden van Grontmij.

foto 2016-03-06 (1)