Rondleiding bij Dijkgraaf Rijsdorp

Afgelopen week zijn een aantal bestuurs- en commissieleden van de wijkraad Brink en Orden, samen met enkele wijkbewoners op bezoek geweest bij drukkerij Dijkgraaf Rijsdorp.

Wij werden ontvangen met een kopje thee of koffie en wat lekkers. Er is ons door Rob de Graaf en Bob Rikkers het één en ander vertelt over de geschiedenis en uiteraard hoe het op dit moment reilt en zeilt. Het is ook de grootste drukkerij van Apeldoorn.

Daarna zijn we in twee groepen de werkvloer op gegaan. We hebben bij alle machines een uitleg gekregen, wat deze kan en hoe het procedé in zijn werk gaat. Ook hebben we de machine in werking gezien waarop ons wijknieuws wordt gedrukt. (Het inbinden van het wijknieuws gebeurd bij een extern bedrijf, waarna het weer bij Dijkgraaf Rijsdorp terug komt). Hierna wordt het wijknieuws bij de bezorgers gebracht.

Ik ga u hier niet vertellen wat de beide heren allemaal uitgelegd hebben, want dan ben ik bang dat mijn verhaal niet correct is. Wel kan ik u vertellen dat heel veel bekende artikelen/briefpapier/posters enz. enz. hier vandaan komen! Zeker van bekende Apeldoornse bedrijven.

Al met al was het een leuke en leerzame middag en bedanken wij dan ook de beide heren die ons heel gastvrij hebben ontvangen en uitgebreid hebben rondgeleid.