Westpoint update

Nadat de gemeenteraad een streep door het plan voor een boodschappencentrum ter plaatse van het kantorengebouw Westpoint heeft gezet, is het rustig geweest rond het leegstaande gebouw.

Een beveiligingsbedrijf controleert geregeld het gebouw op onder andere ongenode gasten. Daarbij zijn enkele van die gasten in de kraag gevat en dat heeft geholpen om de ongenode gasten buiten te houden.

Het parkeerterrein achter het Westpoint heeft een periode gekend van overlast van uitgaanspubliek en drugshandel. Omdat enkele jaren geleden de gemeente opslagruimte nodig had voor werken in de binnenstad, heeft de gemeente het  parkeerterrein afgesloten. Bijkomend voordeel was dat overlast van uitgaanspubliek en drugshandel op het parkeerterrein aanzienlijk is verminderd.

Onlangs heeft de gemeente de opslag opgeheven en het parkeerterrein weer opengesteld. Immers de gemeente vind het niet realistisch om een parkeerterrein af te sluiten als de opslag niet meer nodig is. Om terugkeer van de overlast te voorkomen is aan de politie en THOR (team handhaving openbare ruimte)  gevraagd om het parkeerterrein in hun controles mee te nemen.

U heeft berichten kunnen zien dat naast het plan voor een boodschappencentrum dat door BUN te Almere werd ontwikkeld een plan voor appartementen werd ontwikkeld door Aestus. Omdat BUN een exclusieve optie heeft op Westpoint konden de huidige eigenaar (INGbank) en de gemeente niet in gesprek over het plan van Aestus. Inmiddels heeft Aestus toch verkennend contact met ING en de curator. Door de optie van BUN is het nu voor de overige partijen nog niet mogelijk om het plan voor appartementen snel te ontwikkelen.

westpt