Cursus Natuur en samenleving 2017

Bij IVN genieten we van de natuur en dat willen we graag zo houden. Maar berichten over het klimaat, het milieu en onze leefomgeving spreken van opwarming van de aarde, vervuiling en uitputting. Wil je weten hoe de vork in de steel zit, hoe onze samenleving de natuur beïnvloedt en hoe je dat in je directe omgeving kunt zien, kom dan naar de cursus Natuur & Samenleving.
We gaan het hebben over klimaat en energie, over landbouw, voedsel en biodiversiteit. Onderwerpen van wereldformaat, die zich dicht bij huis afspelen en ons allemaal aangaan. Ze raken de beschikbaarheid van ons water en voedsel, onze schone lucht, en de mooie flora en fauna om ons heen. De rode draad in de cursus is hoe natuur en samenleving in goede harmonie kunnen samengaan.
Er zijn vier theorieavonden en twee excursies, waarbij we gaan kijken naar lokale initiatieven voor een ander energiegebruik en andere voedselproductiewijzen.

Data cursusavonden: dinsdag 24 januari, 7 en 28 februari, 14 maart van 19.30 tot 22.00 uur in IVN lokaal De Vijfster.
Data excursies: zaterdag 18 februari en eind april (naar een biobedrijf) van 10.00 tot 12.30 uur in de omgeving van Apeldoorn.
Aanmelden kan via dit e-mailadres
Vermeld in het bericht naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en of je lid bent van IVN of KNNV, of vriend van IVN Apeldoorn.

Meer informatie bij: Janneke Brouwer, 0571-785 008
of via natuurensamenleving@ivn-apeldoorn.nl