Nationale Archeologiedagen in sportpark Orderbos,

In het weekend van 12-13-14 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. In Apeldoorn wordt daarbij een heel bijzonder archeologisch monument in het zonnetje gezet: de middeleeuwse ijzerslakkenhoop aan de rand van het sportpark, vlakbij AV’34. Het Orderbos is namelijk niet alleen een geweldige plek om te sporten, het herbergt ook een bijzondere geschiedenis van wel 1000 jaar geleden.

Op zondag 14 oktober van 13 tot 17 uur is hier, buiten, maar ook binnen in de kantine van AV’34, van alles te beleven onder de titel ‘Wolven en Slakken op de Veluwe’. Er is een tentoonstelling, je kan de smid helpen met smeden, of een lesje volgen uit de ijzerleskist, je krijgt informatie bij de ijzerslakkenhoop, er is een bodemvondstenspreekuur en de verhalenvertellers hebben speciaal voor deze dagen een verhaal gemaakt. Zie voor de verdere details bijgevoegde flyer.

Flyer

De Apeldoornse dag wordt ijzersterk geopend door wethouder Mark Sandmann en de voordracht van een, speciaal hiervoor geschreven, gedicht door de Apeldoornse stadsdichter Aad van de Waal. Om 12.30 uur is er inloop met koffie en thee (in de kantine van AV’34), waarna om 12.45 uur de dag geopend gaat worden. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn! En natuurlijk om daarna de rest van de activiteiten mee te maken.

Meer info: