Veranderingen bij de Apenheul

Apenheul is aan uitbreiden. Het Apeldoornse dierenpark heeft in de afgelopen periode het oude hoofdgebouw, dat stamt uit de jaren tachtig, gesloopt. Er komt een nieuw dwergapengebied voor in de plaats, met daarbij het grootste ‘insectenhotel’ van Europa. Daarnaast komt er in het nieuwe gebied ook een moderne horeca voorziening.

In het oude gebouw bevonden zich onder meer het kantoor en de kantine van het park. “We willen Apenheul graag ontwikkelen en dit gebied leent zich daar uitstekend voor”, vertelt Apenheul-directeur Roel Welsing. “Want hier hebben we heel veel vierkante meters waar gasten tot nu toe geen toegang toe hadden.”

Er komt ook een grote speeltuin, gelegen naast de wolapen. Het nieuwe gebied moet in 2020 af zijn. Bezoekers zullen dit jaar geen last hebben van de werkzaamheden, verwacht Welsing. “Want je loopt gewoon prachtig de route die je altijd loopt.”