Cruyff Court aan de Morinistraat

Aan de Morinistaat, verscholen tussen struiken en bomen, ligt op een hobbelig en slordig grasveld een Cruyff Court.  Een voetbalveld, omheind door hekken.  Er wordt regelmatig gevoetbald, maar er zijn ook momenten dat dit niet mogelijk is. Als het heeft geregend zakt het water niet weg en is het veld meer een zwembad.

Genoeg redenen voor de gemeente en de Cruyff Foundation om in samenwerking met Nijha nieuwe plannen te maken voor dit veld.  Een veld dat voor méér gebruikt kan worden dan alleen voetbal. Een mooie plek om te sporten, te bewegen, te ontmoeten en te verbinden.  En dan wordt er niet alleen gedacht aan kinderen en jongeren, maar ook aan volwassenen.

Diverse partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling van dit mooie plan. Uw wijkraad heeft meegedacht, maar ook de omringende bewoners en de scholen en vooral: de kinderen.

Enkele weken geleden hebben we 3 ontwerpen kunnen bekijken. Hierbij kon men kiezen voor een groot of wat kleiner voetbalcourt, wel of geen klimwand of een sprintbaan. En moet er ook een urban danceground komen?  Willen we zitbanken?  Veel mogelijkheden, maar natuurlijk moeten er keuzes gemaakt worden en uiteraard spelen financiële (on-)mogelijkheden ook een rol.

Wat de ontwerpen gemeen hebben is de openheid en zichtbaarheid van het hele veld en een  mooi pad dat begint aan de Laan van Spitsbergen en eindigt bij de tuinen tussen de flats.  Zo biedt het een prettige doorloop voor iedereen die er wil bewegen en ontmoeten.

We zijn erg benieuwd welke keuzes uiteindelijk gemaakt worden. We zijn ervan overtuigd dat dit een mooi en uitnodigend stukje Orden gaat worden!