Proeverij Apeldoorn

Na drie jaar een succesvolle Proeverij voor vrijwilligerswerk te hebben georganiseerd, wordt het dit jaar 2020 tijd voor iets anders. Dit betekent dat we dit jaar geen evenement Proeverij in de vorm van een vrijwilligersmarkt gaan organiseren. Terwijl wij met nieuwe betrokkenen aan het denken waren over een ander opzet, kwam het Coronavirus. Dit zorgde mede voor vernieuwing en een andere creatieve denkwijze.
Het doel van Proeverij 2020 is het onder de aandacht brengen en houden van vrijwillige inzet, mensen interesseren voor vrijwilligerswerk. Door het creatieve denken in deze tijd is er een versnelling van het door ontwikkelen van de vrijwillige inzet en de mogelijkheden om dit te doen via digitale apps. We gebruiken digitale mogelijkheden om de vrijwillige inzet onder de aandacht te brengen. Tevens is dit middel een instrument voor het werven van vrijwilligers.
Onze vraag is of jullie en/of jullie vrijwilligers vlogs, blogs, e.d. over vrijwillige inzet in jullie buurt kunnen aanleveren om te delen via Social Media kanalen. Dit loopt gedurende de tweede helft van 2020. Vanaf heden kunnen de vlogs/blogs al doorgemaild worden naar info@apeldoornpaktaan.nl
De organisatie van de Proeverij zou het ontzettend leuk vinden als je een inkijkje geeft in de activiteiten van de vrijwilligers die in jouw/jullie buurt actief zijn en dit delen zodat vrijwilligerswerk dit jaar goed zichtbaar is en nieuwe vrijwilligers enthousiast maakt.
Wij realiseren ons dat het in deze tijd wellicht lastig is om met alle beperkingen in clubs en verenigingen te laten zien hoe het allemaal werkt binnen jullie buurt, maar we doen een beroep op jullie creativiteit en hopen op veel reacties!

Tot slot nog even dit: Volgend jaar 2021, is het “Nationale Jaar van de Vrijwilliger”. We denken nu alvast na hoe we er een geweldig vrijwilligersjaar van kunnen maken. Ideeën en input zijn welkom op info@apeldoornpaktaan.nl
De Proeverij voor vrijwilligerswerk is een initiatief van Apeldoorn Pakt Aan, Present Apeldoorn, Platform Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o. en de Sportraad Apeldoorn.