“Westpoint” wordt een appartementencomplex

De lelijke puist in de Apeldoornse binnenstad mag worden opgeknapt. De gemeenteraad heeft ingestemd met een nieuw bestemmingsplan voor kantoorkolos “Westpoint”. Dat maakt de weg vrij om er 94 woningen in te realiseren.
Het verpauperende gebouw waar ooit 600 ambtenaren werkten, zorgt al vele jaren voor grote ergernis en overlast in de buurt.
De gemeenteraad is blij dat er eindelijk een plan is waar ‘iedereen tevreden mee zou moeten zijn’, zo bleek gisteravond tijdens de politieke behandeling. Alle fracties zeggen het te steunen. De besluitvorming tijdens de raadsvergadering van volgende week is daarmee nog slechts een formaliteit.

Grote supermarkt
De vorige keer dat er een uitgewerkt plan lag, was dat totaal anders. Toen wilden burgemeester en wethouders projectontwikkelaar Bun groen licht geven om “Westpoint” te slopen en er een grote supermarkt te bouwen.
Dat was in strijd met het eigen detailhandelsbeleid – de gemeente wil geen nieuwe supermarkten buiten de winkelcentra – maar B en W wilden daar wel overheen stappen om eindelijk van het probleem Westpoint af te zijn. Op de valreep torpedeerde de gemeenteraad dat, tot woede en verbijstering van de projectontwikkelaar.
Ook omwonenden waren zwaar gefrustreerd. Hun hoop een mooie supermarkt in de buurt te krijgen op de plek van ‘die lelijke puist’ vervloog. Toen Bun vervolgens een plan ontwikkelde om het pand te strippen en er woningen in te realiseren, werd hun humeur er niet beter op. Er zouden te veel mensen in het gebouw worden gepropt, klaagden ze. Dat zou de buurt geen goed doen.

Complimenten
Voor de manier waarop de projectontwikkelaar met de zorgen is omgegaan kreeg Bun de complimenten van meerdere politieke partijen in de Apeldoornse gemeenteraad. Met 69 sociale huurwoningen en 25 woningen in het middensegment, voorziet “Westpoint” in een grote behoefte.’’
De gemeenteraad kan daarom amper wachten op het moment dat Bun aan de slag gaat, wat afhangt van de vraag of tegenstanders nog gaan procederen. Als het aankomt op een procedure bij de Raad van State dan geeft dat vertraging. Bun zelf gaf al aan zo snel mogelijk aan de slag te willen. Voor de toekomstige huurwoningen wordt al veel belangstelling getoond.