Vrolijke opening van het Cruyff Court

Het was een mooie dag op de achtste september: stralende zon, muziek, veel jonge en oudere mensen, veel vrolijkheid en veel complimenten. Het Cruyff Court Plus is officieel geopend!
Kinderen houden niet van lange officiële toespraken. Door middel van een vraag- en-antwoord gesprek werden toch de dingen gezegd die gezegd moesten worden. Bijvoorbeeld waarom dit een Cruyff Court “Plus “genoemd wordt? Omdat het in samenwerking tussen de Cruyff Foundation, de gemeente, de scholen, de wijkraad en de bewoners van Mandala ontstaan is. En of die meneer van de Cruyff Foundation Johan echt heeft ontmoet? Jazeker, en Johan was een heel slimme en aardige man. En of er wat tegen pesten wordt gedaan? Dat was een vraag die wat moeilijker te beantwoorden was. Want daar is niet zomaar één oplossing voor. Belangrijk is dat ieder kind de ander het gunt om mee te doen, dat we respect voor elkaar moeten hebben en dat we vooral veel plezier hebben met elkaar.
Er is die dag uiteraard gevoetbald door jong én oud, er is gedanst, er is gerapt, er is muziek gemaakt, er is koffie gedronken. En natuurlijk water uit de watertap!
Niet alleen op die dag was het een mooie en drukke dag op het Cruyff Court. Ook op andere dagen zien we dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Niet alleen door voetbal-, basket-, dans- of klimliefhebbers, ook door de bewoners van Mandala die nu makkelijker de oversteek doen naar het winkelcentrum. En vele anderen die ’s avonds hun ommetje maken en even “doorsteken”.
U moet gauw eens komen kijken, daar tussen de scholen in, tegenover Mandala. Als u er in de buurt bent, aan de wandel of met de fiets: even gaan zitten op die mooi golvende bank en genieten van sportende kinderen. Of neem uw (klein)kind mee. En als u wat rommel ziet, gewoon even oprapen. Is mooi meegenomen.