Hulp nodig? Samen055 helpt je op weg!

Soms zit je met vragen waar je zelf niet uitkomt. Dit kan gaan over de opvoeding van je kinderen, de zorg voor je ouder wordende vader of misschien over geldzaken. Kom je hier zelf niet uit, kom dan  langs bij één van de Samen055 locaties. Daar zit een team van vrijwilligers en deskundigen voor je klaar om jou weer op weg te helpen. Soms ben je al geholpen door even met iemand te praten en soms is daar meer voor nodig. Bij Samen055 werken de gemeente Apeldoorn, Stimenz, het Centrum voor Jeugd en Gezin, MEEVeluwe, ZuiddoetSamen en Don Bosco nauw samen waardoor er een groep deskundigen beschikbaar is om jou bij te staan.

Wie kun je tegenkomen?

Eén van de medewerkers van Samen055 is Marina Ruijsch. Zij werkt daar als coördinator. Dat houdt in dat zij ervoor zorgt dat alle professionals van de betrokken organisaties kennis met elkaar delen, dat de samenwerking met ontmoetingsplekken, huisartsen en politie goed verloopt en dat alle nieuwe medewerkers een scholingsprogramma volgen. Daarnaast houdt zij goed bij welke voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn er gemakkelijk beschikbaar zijn in de wijk. En bij alles wat ze doet houdt ze voor ogen wat de inwoners van Apeldoorn nodig hebben.

Samenwerken en korte lijntjes

“Een van de voordelen van Samen055 voor de inwoner is dat we sneller kunnen schakelen tussen de verschillende expertises binnen de betrokken organisaties. Dit betekent dat de inwoner niet meer van loket naar loket wordt gestuurd. Dat doen wij nu. Door deze nauwe samenwerking zijn er korte lijntjes en weten we goed wat er speelt bij de inwoner, dit zorgt ervoor dat we sneller kunnen handelen. Een voorbeeld. Stel je hebt vanwege familieomstandigheden contact met Stimenz, maar je hebt ook schulden. Je contactpersoon bij Stimenz kan dan een schuldhulpverlener erbij halen en meenemen naar jullie afspraak. De medewerker van Stimenz en de schuldhulpverlener houden daarna contact met elkaar en stemmen af wat er moet gebeuren. Jij hoeft dan geen extra afspraken te maken. Dit scheelt je weer een hoop uitzoek- en regelwerk.” Aldus Marina.

Kom langs bij Samen055, locatie Vosselmanstraat

Heb je hulp nodig bij vragen op het gebied van geld, zorg, opvoeden of werk kom dan langs bij onze Samen055-locatie op de Vosselmanstraat 508. Tijdens de inloopspreekuren zit er altijd iemand voor je klaar om te helpen. Onze inloopspreekuren op de Vosselmanstraat zijn op maandag, dinsdag en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Je kan gewoon binnenlopen, geen afspraak nodig. Voor meer informatie over de andere Samen055 locaties en tijden van de inloopspreekuren bezoek onze website op www.samen055.nl